Friday, May 27, 2011

Nokkoskeitto - Stinging nettles soup

Wash the leaves
Briefly in English below.

Kokeilin tänään nokkoskeittoa ensimmäistä kertaa elämässäni ja ihastuin! Nokkosia kasvaa joka puolella ja ne huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun on jo kävellyt nokkospuskaan - auts! Ei nyt ekana tulisi mieleen pistää nokkosta suuhun... Nokkoskeitto maistuu hämästyttävän paljon pinaattikeitolta ja nokkoset ovat terveellisiä, niissä on mm. C-vitamiinia ja rautaa. Nyt onkin hyvä aika valmistaa nokkosista ruokaa, sillä alkukesän nuoret nokkoset ovat maukkaimpia! p.s. älä kerää nokkosia tienvarsilta, ulkohuussin tai navetan takaa!


Boil the leaves


Helppo nokkoskeitto:

1 litra maitoa
5 dl nokkosenlehtiä
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
50 g voita
2 tl suolaa
1 sipuli
muskottipähkinää




1. Leikkaa nokkosista lehdet, huuhdo ja kiehauta ne runsaassa vedessä muutaman minuutin ajan

2. Hakkaa nokkosenlehdet silpuksi

3. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli voissa

4. Lisää jauhot koko ajan selkoittaen. Lisää heti osa ja pikkuhiljaa loput maidosta koko ajan sekoittaen

5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia

6. Lisää kerma ja kiehata vielä kerran

7. Nauti patongin kera

Enjoy while it's HOT!

Stinging nettles are mostly annoying, but on your plate they are yummy! A stinging nettles soup is very healthy, inexpensive and IT-food right now. In Finland you can find them anywhere (just don't pick them up next to the road, loo (outhouse) or barn. The nettles are rich in vitamin C and iron.

Google the receipt and don't forget to use lot of cream and butter!

No comments:

Post a Comment